Nyheter

Svenska Haflinger Föreningen

Svenska Haflingerföreningen (SHF), är en ideell förening som bildades 1987. Sedan 1990 utger SHF medlemstidningen Haflingerbladet som utkommer 1-3 gånger per år. Föreningen anordnar Haflinger Riks varje år.
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen
ÅRSMÖTE 2020

På grund av den rådande situationen med covid-19 har styrelsen fattat beslut om att hålla 2020 års årsmöte digitalt. Mer information om hur det kommer gå till är skickat till alla medlemmar och landar i brevlådan inom kort.
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen
Liebe Haflinger Freunde,

um den geltenden Corona –Präventivmaßnahmen gerecht zur werden, müssen wir heute leider bekannt geben, dass die Haflinger Weltausstellung 2020 um ein Jahr verschoben werden muss.

Neben allen behördlichen Vorgaben wäre es in der aktuellen Situation auch nicht sichergestellt, dass sowohl Aussteller wie Haflinger Freunde ob aus den Nachbarländern wie aus aller Welt teilnehmen könnten. Dies wäre keine Haflinger Weltausstellung, wie wir sie uns alle gemeinsam wünschen.

Jetzt erst recht! Wir laden Euch herzlich zum neuen Austragungstermin ein:
3. - 6. Juni 2021 - Unterstützt uns und seid dabei!

In der Anlage übermitteln wir Euch Details zur weiteren geplanten Vorgehensweise. Die wichtigsten Fragen werden wir im Laufe des Tages für alle übersichtlich auf der Webseite präsentieren. Soviel vorab:
👉 Alle gekauften Tickets behalten ihre Gültigkeit für 2021.

Bitte gebt uns heute Zeit alles umzustellen. Wir sind bemüht alles schnellstmöglich zu adaptieren und eure Fragen zu beantworten.

Abschließend hoffen wir ihr unterstützt uns, bleibt uns treu und wir sehen uns alle gesund und froh zur Haflinger Weltausstellung 2021.

Herzliche Grüße, Euer Fohlenhof Team.

#gemeinsam #gesundbleiben #daheimbleiben #Vorfreude #HWA2021
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen
SH:s styrelse höll igår kväll (24 mars) ett extrainsatt styrelsemöte med anledning av Covid-19 och de inplanerade avelsvärderingarna för hingstar under april månad.
Med tanke på det allvarliga läge som råder och de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten och regeringen beslöt styrelsens ställa in samtliga platser, dvs. Skara 5 april, Wången 19 april och Piteå 25 april.

Vi håller oss uppdaterade angående utvecklingen under våren för att se om det är möjligt att genomföra avelsvärderingar vid ett senare tillfälle.

Berörda hästägare kommer att kontaktas via mejl.

Foto: Linda Andersson
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen
MEDDELANDE FRÅN VALBEREDNINGEN

Hej alla haflingermänniskor!
Nu finns det ett ledigt uppdrag i SHF som kassör! Haflinger-Sverige behöver dej! Är du intresserad så hör av dej till SHFs valbredning! (a.ronn@telia.com)

Så här säger vår förra kassör om uppdraget:
”Det allra roligaste med att vara kassör är att det händer så mycket i haflinger-Sverige och genom att vara en del av styrelsen får man en chans att påverka och säga sin åsikt
Att vara kassör i SHF är ett ganska enkelt uppdrag, där man tillsammans i styrelsen hjälps åt. Man håller koll på inbetalningar, fakturor och uppdaterar medlemslistan. Bokföringen är enkel och tar kanske 30 minuter/månad. Vissa månader är det mer jobb än andra men håller man ordning och reda så tar det maximalt 1 h i veckan att hålla koll på läget. Någon gång kan det förekomma enstaka utlandsbetalningar och sedan är det ju avstämning av årets resultat. Men man hjälps åt om något känns svårt eller ovant”.

Ta chansen och kom med i ett gott haflingertokigt gäng som för rasen framåt i Sverige på bred front! Tillsammans kan vi mer!
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen
UNGDOMAR, SE HIT!

Den 27 juni är det dags för jubileumsutställning arrangerad av SH. Vi vill att så många haflinger som möjligt åker dit och är med, och självklart så många unga visare som möjligt! Ni är vår framtid så därför undrar vi nu vad vi kan göra för er ungdomar i samband med utställningen? Resebidrag, gemensamma visningskläder, stöttning på plats?

Har ni några idéer? Skriv till oss på PM eller till info@svenskahaflinger.se
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen
SAVE THE DATE!

Nästa år är det dags för Europamästerskapen för haflinger igen! Spara datumet redan nu, det är en hästfest ni inte vill missa 🤩