Nyheter

Svenska Haflinger Föreningen

Svenska Haflingerföreningen (SHF), är en ideell förening som bildades 1987. Sedan 1990 utger SHF medlemstidningen Haflingerbladet som utkommer 1-3 gånger per år. Föreningen anordnar Haflinger Riks varje år.
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen har delat ett inlägg.
Idag är det sista dagen på EuroHorse och vi har följande ekipage på plats i paddocken:

Söndag
Kl. 10:30-11:00 (systrarna Kurkinen)
Kaspisk Häst, Shetlandsponny

Kl. 14:30-15:00
Frieser; Anna Linnér & Ysolde af Riddarhagen, dressyr
Haflinger; Josefine & Wilma Andersson och Wellenwind, dressyr/hopp

Skaffa första hästen – vad innebär det?
Relevanta råd om hästens behov. Lärare, forskare och studenter från SLU tillsammans med Svenska Hästavelsförbundet som bidrar med ”Dagens ras”.
Mer eller mindre provokativa och roliga samtal förs kring vad man behöver kunna för att trivas med just den ras som är inne i paddocken. Vad man måste kunna för att hålla och träna sin häst och hur man hittar kunskaperna. En skola i kritiskt tänkande och att lära av andra. Ekipagen svarar på frågor och visar sen upp valfritt paddockprogram.
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen har delat ett inlägg.
Imorgon kan ni se haflingerekipaget Linda och Questella på Eurohorse 😊
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen
ÅRETS HAFLINGER 2020

Nytt för i år är tävlingen Årets Haflinger som innebär att vi kommer kora den haflinger som visats mest och bäst under 2020.

REGLER:
Visa din haflinger på minst 2 evenemang som SHF:s riksutställning, sommarpremiering och/eller annan utställning öppen för haflingerrasen. Rapportera in resultaten löpande till SHF och absolut senast 31/10. När alla resultat har kommit in och räknats ihop koras Årets Haflinger och publiceras i våra olika medier.

POÄNGRÄKNING:
De poäng hästen tilldelas + 1 visningspoäng vid varje tillfälle. Resultaten från alla olika visningstillfällen läggs ihop och delas med det antal gånger hästen har visats.
Exempel
Riks: 40 p + 1 vp – 41 p
Sommarpremiering: 39 p + 1 vp – 40 p
SH:s jubileumsutställning: 40 p + 1 vp – 41 p
Resultat: 41+40+41/3= 40,67 p.

Om flera hästar landar på samma poäng är det resultatet från den sista visningen som skiljer dem åt och den högsta poängen utser vinnaren.

FRÅGOR?
Alla frågor kring Årets Haflinger ställs via PM eller till info@svenskahaflinger.se.
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen har delat ett inlägg.
Om ni ska till Eurohorse så passa på att hälsa på våra ekipage som representerar SHF tillsammans med Svenska Hästavelsförbundet och SLU 🤩
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen
NYTT FÖR I ÅR!

From i år ska du som har ett sto och önskar avelsvärdera/ stamboksföra henne, åka till en av SH:S anordnade sommarpremieringar. Du kan alltså INTE längre stamboksföra ditt sto på resultatet från SHF:s riksutställning . Resultat från riksutställningar kan vara(står i respektive proposition) avelsvärderande och ge meriterande poäng, men kan alltså inte användas för stamboksföring.
För aktuella sommarpremieringar gå in på SH:s hemsida och anmäl dig där.
För Svenska haflingerföreningens riksutställning kommer information och proposition och även senare anmälan, på SHF:s hemsida.
För frågor och mer information är man välkommen att kontakta ordförande i SHF Ida Wöllecke elr vice ordförande Sofia Nilsson.

https://svehast.se/avel/avelsvardering-av-sto/
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen har delat ett inlägg.
JUBILEUMSUTSTÄLLNING

SH kommer anordna en jubileumsutställning på Axevalla travbana den 27 juni och alla SH:s raser är välkomna! Håll utkik här eller på Svenska Hästavelsförbundets facebook för mer information.

Och för alla er som är visningsintresserade, håll ett extra öga här på vår facebooksida för snart kommer det ut spännande nyheter 🤩