Nyheter

Svenska Haflinger Föreningen

Svenska Haflingerföreningen (SHF), är en ideell förening som bildades 1987. Sedan 1990 utger SHF medlemstidningen Haflingerbladet som utkommer 1-3 gånger per år. Föreningen anordnar Haflinger Riks varje år.
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen har delat Svenska Hästavelsförbundets inlägg.torsdag, mars 1st, 2018 at 12:15f m
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen har delat EuroHorses livevideo.söndag, februari 25th, 2018 at 7:50e m
Under den gångna helgen så har ett haflingerekipage varit med i SLU´s och Svenska Hästavelsförbundet regi i Eurohorse messpaddock,
Linda Stångberg med sitt haflinger sto Fortuna 595.
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningenlördag, januari 6th, 2018 at 5:36f m
Här kommer viktig information från Svenska Hästavelsförbundet:

Det är viktigt att hästens identitetsuppgifter alltid är uppdaterade i Blå basen och i hästpasset. Detta gäller t.ex. hingstar som blivit kastrerade, häst vars färg eller vita tecken behöver korrigeras, hästar som fått nytt chip och häst som blivit tagen ur livsmedelskedjan.

Vilka uppgifter som alltid ska vara uppdaterade finns att läsa här: http://svehast.se/hastpass/uppdatera-uppgifter-i-pass/
Tänk på att alla importerade hästar eller svenskfödda hästar med pass utfärdade i utlandet ska vara tilläggsregistrerade i Sverige. Under respektive ras finns information om vilka handlingar som ska skickas in: http://svehast.se/ansoka-om-hastpass/

När det gäller avkommeprövning kan vissa uppgifter såsom om en häst är hingst eller valack vara av stor vikt för om en individ kan avkommeprövas. Detta då det för vissa raser bara är godkända söner, visade valacker och visade (riksstamboksförda) döttrar som kan tillgodoräknas. Är det då avkommor som är valacker men fortfarande står som hingstar i Blå basen tillgodoräknas inte dessa resultat.

I de fall en häst är berättigad till att föras in i riksstamboken, tänk på att göra det i god tid. För flera raser kan det vara avgörande för avkommans registrering när föräldern blev riksstamboksförd. Det är hästägaren som ansöker om riksstamboksföring.

Mer info om riksstambokföring av hingst: http://svehast.se/avel/riksstamboksforing-av-hingst/

Mer info om riksstambokföring av sto: http://svehast.se/avel/riksstamboksforing-av-sto/

Uppdateringar av identitetsavgifter kräver att passet skickas in till SH, och uppdateringen kan vara kopplad till en kostnad. Kontakta SH, gärna via mejl sh@svehast.se , om du är osäker på kostnad eller vilka handlingar du behöver skicka in.
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen har uppdaterat sitt omslagsfoto.lördag, januari 6th, 2018 at 5:33f m
Svenska Haflinger Föreningen
Svenska Haflinger Föreningen har delat Svenska Hästavelsförbundets inlägg.fredag, januari 5th, 2018 at 2:32f m
Vi hoppas få se flera haflinger under dess premieringar.